Πρόσκληση στο σεμινάριο που πραγματοποιούμε με σκοπό τη γνωριμία εκπαιδευτικών και Διευθυντών Σχολείων με το πρόγραμμα και το εκπαιδευτικό υλικό του Inclusive Schools.

INCLUSIVE SCHOOLS

Αγαπητοί/-ές εκπαιδευτικοί,

Στο πλαίσιο των δράσεων και προγραμμάτων που προσφέρει το British Council σε σχολεία της Αθήνας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, και με αφορμή την έναρξη υλοποίησης του νέου μας προγράμματος Inclusive Schools κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στο σεμινάριο που πραγματοποιούμε με σκοπό τη γνωριμία εκπαιδευτικών και Διευθυντών Σχολείων με το πρόγραμμα και το εκπαιδευτικό υλικό του Inclusive Schools.

 

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

στις 15.30-19.30

στο British Council, Πλατεία Κολωνακίου 17

--------------------------------------

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 30 Σεπτεμβρίου 2019 

Νέα ημερομηνία για το εργαστήριο του προγράμματος Inclusive Schools που αναβλήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου, είναι η Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019.
Οι ώρες και ο χώρος παραμένουν τα ίδια: 15.30-19.30 στο British Council , Πλατεία Κολωνακίου 17.

---------------------------------------

Εάν η σχολική σας κοινότητα αναγνωρίζει την αξία της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας, μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να διαδραματίσετε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των μελλοντικών εκπαιδευτικών πρακτικών μέσω του προγράμματος Inclusive Schools.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Inclusive Schools» (https://www.britishcouncil.gr/programmes/education/schools/inclusive-schools) απευθύνεται σε χιλιάδες μαθητές και νέους ανθρώπους από την Ελλάδα και άλλες συνεργαζόμενες χώρες, που προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα - ανεξαρτήτως φύλου, μαθησιακών αναγκών, κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης, θρησκείας κι εθνικής καταγωγής και στόχος του είναι να υποστηρίξει την ενσωμάτωσή τους στη σχολική κοινότητα βοηθώντας την ανάπτυξη μιας υγιούς αίσθησης προσωπικής ταυτότητας αλλά και μιας ουσιαστικής αίσθησης του μαζί, ενώ η μεθοδολογία του προγράμματος έχει στόχο να υποστηρίξει τη σχολική κοινότητα να κατανοήσει και να αγκαλιάσει κάθε είδους διαφορετικότητα που εκφράζεται στους κόλπους της.

Το πρόγραμμα υποστηρίζει τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος όπου οι δάσκαλοι και οι νέοι αποδέχονται τις προκλήσεις και τα οφέλη της διαφορετικότητας. Η υιοθέτηση μιας συμπεριληπτικής προσέγγισης συνεπάγεται την ανάπτυξη μαθησιακού περιβάλλοντος όπου όλοι οι μαθητές έχουν ίσες ευκαιρίες για να πετύχουν.

Παρακαλούμε εάν ενδιαφέρεστε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας με email στη Βικτωρία Κυριάκη. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

 

Με εκτίμηση,


The British Council is the United Kingdom's international organisation for cultural relations and educational opportunities. A registered charity: 209131 (England and Wales) SC037733 (Scotland).
This message is for the use of the intended recipient(s) only and may contain confidential information. If you have received this message in error, please notify the sender and delete it.
The British Council accepts no liability for loss or damage caused by viruses and other malware and you are advised to carry out a virus and malware check on any attachments contained in this message.

map 1a

 

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
με τους παρακάτω τρόπους:

ΙΕΠ - Twitter

twitter1

Μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας στην ομάδα υλοποίησης του site μέσω του email: website[at]iep.edu.gr

Top