ΟPEN SCHOOLS FOR OPEN SOCIETES - (ΟSOS)

 (ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ)

open school logo 660x330


Το ευρωπαϊκό έργο Η2020: «Οpen Schools for Open Societies – ΟSOS» («Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία»), έχει σκοπό τη διαμόρφωση ενός πλαισίου για το «Ανοιχτό σχολείο».

Αντικείμενο του έργου είναι η προετοιμασία της εισαγωγής της καινοτομίας του «Ανοιχτού σχολείου»,  με βασικό άξονα τις φυσικές επιστήμες και τα αντικείμενα του STEM σε θεματικές που συνδέονται με σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις, σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Στο έργο συμμετέχουν 21 φορείς (υπουργεία, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, μουσεία, σχολεία, κ.ά.) από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Εθνικός συντονιστής για την Ελλάδα είναι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το έργο ολοκληρώνεται έχοντας υπερκαλύψει τους (εθνικούς) στόχους που είχαν τεθεί.


[Διάρκεια: 01/04/2017-31/03/2020]

[Περισσότερα]

open school logo 660x330   To Iνστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής είναι ο Εθνικός συντονιστής για την Ελλάδα. (Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα OSOS, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα HORIZON 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.openschools.eu

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ και ΝΕΑ

- Διεθνές διαδικτυακό συνέδριο OPEN CLASSROOM με θέμα: «Open and  Distance Education: New challenges and Perspectives», 6-8 Νοεμβρίου 2020

- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΘΕΜΑ:ΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ H2020: «ΟPEN SCHOOLS FOR OPEN SOCIETIES – ΟSOS» (ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ)

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ” ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ OSOS

- Πρόσκληση στην Ημέρα του Ανοιχτού Σχολείου με θέμα: «Open Schools for Open Societies» στο πλαίσιο του έργου H2020: «Οpen Schools for Open Societies – ΟSOS» («Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία»)

- Newletter 06 -Ιούλιος 2019

- Επιλογή δύο εκπαιδευτικών από σχολεία του έργου: «Open Schools for Open Societies-(OSOS)» για συμμετοχή σε θερινό σχολείο, από τις 7 έως τις 12 Ιουλίου του 2019, στον Μαραθώνα Αττικής

- Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στη διεύρυνση της Β΄ φάσης ευρείας εφαρμογής του έργου H2020: «Open Schools for Open Societies-OSOS» (Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία).

- Έγκριση του Πρακτικού 1/26-03-2019 της Ειδικής Επιτροπής για την αξιολόγηση των εργασιών (και επιλογής των σχολείων που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση βράβευσης) του διαγωνισμού με θέμα: «Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο» στο πλαίσιο του έργου H2020: «Open Schools for Open Societies – OSOS» (Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία) κατόπιν της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με Α.Π. 2195/08.03.2019

- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΘΕΜΑ:«ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ H2020: «ΟPEN SCHOOLS FOR OPEN SOCIETIES – ΟSOS» (ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ)

- Tα σχολεία που θα συμμετάσχουν στη Β΄ φάση ευρείας εφαρμογής του έργου H2020: «Open Schools for Open Societies-OSOS» (Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία).

- Παράταση προθεσμίας της με αριθμ. πρωτ.: 12557/15-11-2018 (ΑΔΑ:7ΝΧΝΟΞΛΔ-ΗΩΙ) «Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σχολείων στο έργο H2020: «Οpen Schools for Open Societies – ΟSOS» (Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία)» μέχρι την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 πρωινή.

 -  Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σχολείων στο έργο H2020: «Οpen Schools for Open Societies – OSOS» (Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία)

- Newletter03 - Απρίλιος 2018

- Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σχολείων σε διαγωνισμό εκπαιδευτικού σεναρίου με θέμα: «Σχολικοί κήποι και παρτέρια: Παραγωγή και διάθεση αγροτικών προϊόντων» στο πλαίσιο του έργου H2020: «Open Schools for Open Societies – ΟSOS» (Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία)

       - Newletter02 - Δεκέμβριος 2017

- Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στην πιλοτική φάση του έργου H2020: «Open Schools for Open Societies-OSOS»

- ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σχολείων στο έργο h2020: «Open Schools for Open Societies – OSOS» (ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία)

- ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία  (20-22 Οκτωβρίου 2017)

- Σεμινάριο των συντονιστών και συντονιστριών των παιδαγωγικών ομάδων από τις σχολικές μονάδες που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα OSOS

 


Iep logo                               open school logo 660x330   Horizon 2020   EU

 

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Social Media

Top