Δελτίο Τύπου - Hμερίδα «Τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος LOOP: Υποστήριξη νέων εκπαιδευτικών και ενδυνάμωση του θεσμού του μέντορα στα σχολεία»

logo                                                                                                     banner loop

 

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2024

Δελτίο Τύπου

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος LOOP: Υποστήριξη νέων εκπαιδευτικών και ενδυνάμωση του θεσμού του μέντορα στα σχολεία»


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα: «Τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος LOOP: Υποστήριξη νέων εκπαιδευτικών και ενδυνάμωση του θεσμού του μέντορα στα σχολεία». Περισσότεροι/ες από 400 διευθυντές/τριες εκπαίδευσης, σύμβουλοι εκπαίδευσης και διευθυντές/τριες σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής συμμετείχαν στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2024.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Γιάννης Κατσαρός που εξήρε τις σχετικές πρωτοβουλίες, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Επ. Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Σπυρίδων Δουκάκης που αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου ώστε να αναπτυχθούν προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και ο υπεύθυνος του έργου από το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος που τόνισε τη σημασία του έργου για την ενίσχυση του θεσμού του μέντορα.

Η ενημερωτική συνάντηση είχε ως στόχους α) τη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου, β) την ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίστηκαν κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος LOOP και γ) την παροχή συστάσεων για τη λήψη αποφάσεων στον σχεδιασμό προγραμμάτων επαγγελματικής ανάπτυξης μεντόρων.

Η μεγάλη συμμετοχή αντικατοπτρίζει το έντονο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας για το θεσμό του μέντορα στα σχολεία.

🎯 Το έργο LOOP ολοκληρώθηκε με:

- τον σχεδιασμό ενός εισαγωγικού προγράμματος επιμόρφωσης για νέους/ες εκπαιδευτικούς, που θα βασίζεται στο θεσμό του μέντορα, προκειμένου να υποστηριχτούν στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα και να προσαρμοστούν στην εργασιακή κουλτούρα του σχολείου στο οποίο υπηρετούν,
- την ανάπτυξη ενός επιμορφωτικού προγράμματος για μέντορες, που θα βοηθήσει τους/τις συμμετέχοντες/ουσες έμπειρους εκπαιδευτικούς να αναπτύξουν ικανότητες καθοδήγησης και υποστήριξης νέων εκπαιδευτικών κατά την εφαρμογή του προγράμματος εισαγωγικής επιμόρφωσης,
- την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος LOOP στα σχολεία του δικτύου και την αποτίμηση των δυο επιμορφωτικών προγραμμάτων,
- τη διατύπωση προτάσεων για την ενσωμάτωση προγραμμάτων εισαγωγικής επιμόρφωσης και προγραμμάτων προετοιμασίας μεντόρων στις εθνικές εκπαιδευτικές πολιτικές που αφορούν στη επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών.

Το έργο LOOP ευθυγραμμίζεται πλήρως με το όραμα και τους στόχους του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη του ΙΕΠ συνεχίζουν να ενισχύουν δράσεις και προσεγγίσεις που έχουν θετικό και υποστηρικτικό αντίκτυπο στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Συνεχίζουμε «Μαζί για την Εκπαίδευση».

Η ημερίδα αποτέλεσε Δράση Προβολής και Δημοσιότητας του έργου με τίτλο «LOOP – Empowering teachers personal, professional and social continuous development through innovative peer-induction programmes» (Grant Agreement nº. 626148-EPP-1-2020-2-PT-EPPKA3-PI-POLICY) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις σελίδες: https://iep.edu.gr/el/europaika-se-ekseliksi/loop, https://empowering-teachers.eu/el/

📚✨ #LOOPprogram #EducationInnovation #Teacher Empowerment #ERASMUSplus #ContinuousDevelopment

 

Δείτε το δελτίο τύπου και στιγμιότυπα από την ημερίδα εδώ .

 

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Social Media

Top