ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2018 - 2019 |
|||||
Θεματικός Άξονας : Διατροφή και Ποιότητα Ζωής Θεματική Ενότητα : Το οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής |
|||||
«H τροφή και η διατροφή στη Μεσόγειο: Θέματα Ιστορίας, Περιβάλλοντος, Υγείας & Πολιτισμού» Το πρόγραμμα έχει υποβληθεί από το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό & την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE). Απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων του γυμνασίου και μπορεί να υλοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας. Το υλικό ακολουθεί μαθητοκεντρικές και βιωματικές προσεγγίσεις στις 28 δραστηριότητες τις οποίες περιλαμβάνει. Οι μαθητές εμπλέκονται σε δραστηριότητες κατά τις οποίες δρουν, ανακαλύπτουν, διερωτώνται, προβληματίζονται, ενημερώνονται μαζί και μέσα από την αλληλεπίδρασή τους στο πλαίσιο εργασίας σε ομάδες. Απώτερος στόχος αυτών των πρακτικών είναι η μάθηση να μετουσιώνεται σταδιακά σε ανάλογη συμπεριφορά. Έτσι, προτείνονται κατά κύριο λόγο, συμμετοχικές εκπαιδευτικές πρακτικές και η εργασία σε ομάδες. Ο εκπαιδευτικός μπορεί να υλοποιήσει/ενσωματώσει επιλεγμένες δραστηριότητες μέσα σε σχετικά μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος (διάρκεια 45 λεπτών) ανάλογα με: (α) Το θέμα που θα δουλέψει με την ομάδα και τους στόχους που έχουν θέσει. (β) Τα χαρακτηριστικά της ομάδας: ηλικία, γνωστικό επίπεδο, ενδιαφέροντα, δεξιότητες. (γ) Το διαθέσιμο χρόνο, χώρο, εξοπλισμό. Οι 28 δραστηριότητες του υλικού κατανέμονται σε τρεις ενότητες: 1. Η μεσογειακή τροφή & η παραγωγή της. 2. Η τελετουργία της τροφής 3. Η μεσογειακή διατροφή και ο σύγχρονος καταναλωτής Το υλικό είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο. http://www.medies.net/staticpages.asp?aID=373&overRideCategory=1
|
|||||
|
|||||