Αντικείμενο του έργου είναι η επιμόρφωση 120.000 εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης και 35.000 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής συνολικά, από το 2024 έως το 2025, με στόχο την τεχνολογική, παιδαγωγική και διδακτική πλαισίωση των εκπαιδευτικών, καθώς και την ενίσχυση της γνώσης περιεχομένου (content knowledge) σύμφωνα με τα Νέα Προγράμματα Σπουδών και την εξοικείωσή τους με τις νέες τεχνολογίες (ψηφιακά μαθησιακά αντικείμενα, πολλαπλό βιβλίο, Διαδραστικοί πίνακες, εργαστήρια ρομποτικής, κ.ά) που αναμένεται να εισαχθούν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Το Έργο περιλαμβάνει τα ακόλουθα Υποέργα:
• Υποέργο 1: Επιστημονική Εποπτεία – Εκπόνηση προδιαγραφών και αξιολόγηση επιμορφωτικού υλικού – Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών
• Υποέργο 2: Εκπόνηση και παραγωγή επιμορφωτικού υλικού
• Υποέργο 3: Αναβάθμιση και ανάπτυξη ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος (MIS) διαχείρισης εκπαιδεύσεων
Υποέργο 1: Στο πλαίσιο υλοποίησης με ίδια μέσα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υποέργου 1 «Επιστημονική Εποπτεία – Εκπόνηση προδιαγραφών και αξιολόγηση επιμορφωτικού υλικού – Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών» προβλέπεται η δημιουργία Μητρώου εμπειρογνωμόνων – εξωτερικών Επιστημονικών Συνεργατών αυξημένων προσόντων και γνώσεων.
Υποέργο 2: Στο πλαίσιο του Υποέργου 2 «Εκπόνηση και παραγωγή επιμορφωτικού υλικού», το οποίο θα υλοποιηθεί από Ανάδοχο βάσει του Ανοικτού διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού (υπ’ αρ. πρωτ. 19126/23-03-2023 (ΑΔΑΜ: 23PROC012357812, Αρ. Διακήρυξης 01/2023), ο Ανάδοχος θα αναλάβει να υλοποιήσει:
α) Δημιουργία διαδραστικού και οπτικοακουστικού επιμορφωτικού υλικού για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών.
β) Δημιουργία εκπαιδευτικών βίντεο και tutorials για διαδικτυακή εκπαίδευση/επιμόρφωση.
γ) Επιμόρφωση Επιμορφωτών.
Υποέργο 3: Στο πλαίσιο του Υποέργου 3 «Αναβάθμιση και ανάπτυξη ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος (MIS) διαχείρισης εκπαιδεύσεων», το οποίο θα υλοποιηθεί από Ανάδοχο βάσει του Ανοικτού διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού (υπ’ αρ. πρωτ.19130/23-03-2023 (ΑΔΑΜ: 23PROC012358071, Αρ. Διακήρυξης 02/2023), ο Ανάδοχος έχει αναλάβει να υλοποιήσει την αναβάθμιση και ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος, μέσω του οποίου θα υλοποιούνται οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών, αλλά και η διαχείριση των επιμορφώσεων από το ΙΕΠ.
Τίτλος έργου | Υπεύθυνος έργου | Ομάδα έργου |
---|---|---|
SUB.8 Δράσεις Κατάρτισης Εκπαιδευτικών / Teacher Training Actions» (Κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5180858) | Παναγιώτης Πήλιουρας, Σύμβουλος Α’ Ι.Ε.Π. |
Σοφία Καραγιάννη, Σύμβουλος Β’ Ι.Ε.Π., συντονίστρια της εκπόνησης του επιμορφωτικού υλικού και της επιμόρφωσης για την Γενική Εκπαίδευση – Πρωτοβάθμια (Αναπληρώτρια Υπεύθυνη του Έργου) Μαρία Μητσιάκη, μέλος ΔΣ του ΙΕΠ, Συντονίστρια της εκπόνησης γενικών και ειδικών προδιαγραφών για την επιμόρφωση Πολυξένη Μπίλλα, Σύμβουλος Α’ Ι.Ε.Π., συντονίστρια της εκπόνησης του επιμορφωτικού υλικού και της επιμόρφωσης για την Γενική Εκπαίδευση – Δευτεροβάθμια, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες Γεωργία Τραμπίδου, Σύμβουλος Α’ Ι.Ε.Π., συντονίστρια της εκπόνησης του επιμορφωτικού υλικού και της επιμόρφωσης για την Γενική Εκπαίδευση – Δευτεροβάθμια, Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μαθηματικά και Τέχνες – Πολιτισμός Ευάγγελος Μαυρικάκης, Σύμβουλος Α’ Ι.Ε.Π., συντονιστής της εκπόνησης του επιμορφωτικού υλικού και της επιμόρφωσης για την Επαγγελματική Εκπαίδευση Ευαγγελία Καλογηράτου, Σύμβουλος Β΄ Ι.Ε.Π., συντονίστρια των διαδικασιών επιλογής Συντονιστών και Εμπειρογνωμόνων και επιστημονικής επιμέλειας του επιμορφωτικού υλικού. Μαρία Γελαστοπούλου, Σύμβουλος Α΄ Ι.Ε.Π., συντονίστρια της εκπόνησης του επιμορφωτικού υλικού και της επιμόρφωσης για την Ειδική Αγωγή |
email: training_digitaltechnologies@iep.edu.gr
Έργο SUB.8 Δράσεις Κατάρτισης Εκπαιδευτικών / Teacher Training Actions (Κωδικός Έργου 2022ΤΑ04700011, κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5180858) στην Δράση Ψηφιακός μετασχηματισμός και ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης» στον Άξονα 3.2 Ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων της εκπαίδευσης και εκσυγχρονισμός της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU.