ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Νικόλαος Μαυρογιάννης, Σύμβουλος Α΄ Μαθηματικών στο ΙΕΠ

 

Mayrogiannis NikolaosΣπουδές

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών  του Πανεπιστημίου Αθηνών (1976).  Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο τμήμα  στα Θεωρητικά Μαθηματικά ως υπότροφος του ΙΚΥ (25ος Διαγωνισμός, Ειδίκευση: Άλγεβρα).  Τίτλος Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας «Σχέσεις Αλγεβρικής Εξάρτησης» (1995), τίτλος διδακτορικής διατριβής «Γενικευμένες Κυρτότητες και Δίσκοι»  (1997).  Έχει το Β΄ Επίπεδο στις ΤΠΕ και γνωρίζει Αγγλικά.

Επαγγελματική Εμπειρία

Από το 1980 υπηρετεί στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και έχει διδάξει στο Λύκειο Κάτω Τιθορέας, στο 5ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης, στο 3ο Λύκειο Ν. Σμύρνης, στο Πρότυπο Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών ως αποσπασμένος εκπαιδευτικός. Επίσης έχει εργασθεί σε φροντιστήρια και εργοστάσια. Έχει υπηρετήσει ως Τυφεκιοφόρος στο Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών (1976-1979).

Από το 2016 υπηρετεί με απόσπαση ως Σύμβουλος Α’ Μαθηματικών  στο ΙΕΠ με τετραετή θητεία.

Επιστημονικά & Εκπαιδευτικά Ενδιαφέροντα

Το επιστημονικά του ενδιαφέροντα αφορούν στα Μαθηματικά, την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, στην εκπαιδευτική αξιολόγηση, στα προγράμματα σπουδών και στα Μαθηματικά για όλους.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 20 άρθρα και μελέτες, έχει μετάσχει στην συγγραφή 7 διδακτικών βοηθημάτων, έχει μετάσχει με εισήγηση σε 7 συνέδρια και έχει μετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε 14 ημερίδες/διημερίδες και 3 σεμινάρια που απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς.

Άλλα Επαγγελματικά Στοιχεία

Έχει διοργανώσει πάνω από 10 σχολικές γιορτές, 3 Μαθητικές Λέσχες Ανάγνωσης και 4 Μαθητικούς  Oμίλους  Μαθηματικών. Του έχουν ανατεθεί 19 φορές καθήκοντα Συντονιστή Βαθμολογικού Κέντρου Πανελληνίων Εξετάσεων. Υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής Λόγος & Πράξη της ΟΛΜΕ και του περιοδικού Ευκλείδης Γ΄ της ΕΜΕ στου οποίου μετέχει στην Επιστημονική Επιτροπή.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Μελέτης για την Διδακτική και τα Παιδαγωγικά (ΕΜΕΔΙΠΑΙ) που δραστηριοποιήθηκε στον Πειραιά τέλη της δεκαετίας του 70, του φόρουμ www.mathematica.gr και του Εργαστηρίου Άλγεβρας του  Προτύπου Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης (http://algebrateacherlab.blogspot.gr/ ) (2012-2016) και εκδίδει  το μαθηματικό περιοδικό "Εκθέτης" (http://www.nsmavrogiannis.gr/ekthetis.htm) και διατηρεί ιστοσελίδα εκπαιδευτικού περιεχομένου (www.nsmavrogiannis.gr ή http://users.sch.gr/mavrogiannis)

Διετέλεσε Υποδιευθυντής του Προτύπου Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και μέλος του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου του (ΕΠΕΣ).

Οικογενειακή κατάσταση

Είναι έγγαμος με μία κόρη, ένα γιό και δύο εγγονές.

Επικοινωνία

Μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας στην ομάδα υλοποίησης του site μέσω του email: website[at]iep.edu.gr

Top