ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Βασιλική Κάντα, αποσπασμένη εκπ/κός στο ΙΕΠ

 

Σπουδές

Η Βασιλική Κάντα σπούδασε αγγλική γλώσσα και φιλολογία στο ΕΚΠΑ, και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα ισότητας φύλων στο Trinity του Πανεπιστημίου Ιρλανδίας. Πραγματοποίησε τις διδακτορικές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τo θέμα της διδακτορικής της διατριβής είναι «Η έμφυλη διάσταση της αλληλεπίδρασης στις αίθουσες διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο: Μια έρευνα στην περιοχή της Κορίνθου».

Επαγγελματική Εμπειρία

Δίδαξε, από το 2005 και μετά την Αγγλική Γλώσσα σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Δημόσιας Εκπαίδευσης  των νομών Κρήτης, Αρκαδίας, Κορινθίας και Αττικής.

Την ακαδημαϊκή χρονιά 2009-2010 δίδαξε με απόσπαση στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο.

Έχει 27μηνη εμπειρία στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων ως επιμορφώτρια εκπαιδευτικών σε θέματα Ισότητας στο πλαίσιο του Έργου 4.1.1.α «Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και παρεμβατικά προγράμματα για την προώθηση της ισότητας των φύλων».  

Από το 2016 βρίσκεται με απόσπαση στο ΙΕΠ στο Αυτοτελές Τμήμα Έργων και Δράσεων με αντικείμενο απασχόλησης την παρακολούθηση των ευρωπαϊκών έργων του φορέα και είναι μέλος της Υπομονάδας Ξένων Γλωσσών.

Επιστημονικό / Ερευνητικό Ενδιαφέρον

Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται η κοινωνιολογία της εκπαίδευσης, η γυναικεία γραφή, και η πολυπολιτισμικότητα. Είναι συγγραφέας 3 δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσία σε 3 συνέδρια (με ανακοίνωση).

Επικοινωνία

Μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας στην ομάδα υλοποίησης του site μέσω του email: website[at]iep.edu.gr

Top