ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Μιχαήλ Ασημαντώνης, αποσπασμένος εκπ/κός στο ΙΕΠ

 

Σπουδές

Ο ΜΙΧΑΗΛ ΑΣΗΜΑΝΤΩΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ είμαι πτυχιούχος του τμήματος νομικων σπουδών της ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ  του Πανεπιστημίου Αθηνών (1985) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης με τίτλο «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ»  (2012), Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ).

Είμαι πτυχιούχος της ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ της ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ και απόφοιτος της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Επαγγελματική Εμπειρία

Έχω εργαστεί για πάνω από 30 χρόνια ως δικηγόρος και 15 χρόνια ως εκπαιδευτικός σε διοικητικές θέσεις  και εκπαιδευτικές επίσης και έχω διατελέσει νομικός σύμβουλος σε Προέδρους δημοσίων φορέων και Ιδρυμάτων.

Από το 2004 έως και σήμερα έχω υπηρετήσει στο Α΄Γυμνάσιο Μάνδρας  με ειδικότητα ΠΕ 078. Στη συνέχεια υπηρέτησα στην  ΑΣΠΑΙΤΕ, στο ΕΚΚΔΑ και στο ΙΕΠ.

Έχω διδακτική εμπειρία στην δευτεροβάθμια  εκπαίδευση και στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων πέραν των 8  ετών.

Έχω συμμετάσχει σε νομοπαρασκευαστικές εργασίες αλλά και σε ιδιωτικές εταιρείες, ως σύμβουλος.

Από το 2018 υπηρετώ με απόσπαση  στο ΙΕΠ με αντικείμενο απασχόλησης στην Νομική Υποστήριξη και κατέχω τη θέση του Νομικού Συμβούλου με αντικείμενο την νομική υποστήριξή μου σε θέματα αρμοδιότητας  του φορέα.

Επιστημονικό / Ερευνητικό Ενδιαφέρον

Το επιστημονικό μου ενδιαφέρον αφορά κυρίως στη εκπαιδευτική κοινότητα και στην νομική .

Έχω δημοσιεύσεις σε νομικά περιοδικά, και επιμέρους κεφαλαίων σε βιβλία και έχω παρουσία σε περισσότερα από 15 συνέδρια/ επιστημονικές ημερίδες.

[Κάτι άλλο]

Άλλες Δράσεις/ Ενδιαφέροντα

Είμαι μέλος  του μητρώου του ΕΚΔΔΑ και ομάδων εργασίας της σε σχέση με δημοσίου μάνατζμεντ θέματα.

 

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Social Media

Top