Tree thematiki evdomada

Θεματική Εβδομάδα
2016-17
"Σώμα και Ταυτότητα"

 

Preventing addiction

Θεματικός Άξονας : Πρόληψη Εθισμού Εξαρτήσεων

Θεματική Ενότητα : Εθισμός και εφηβική ηλικία

 
 

«Εφηβεία και Σχολική ζωή»

Το πρόγραμμα έχει υποβληθεί από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας - ΠΥΞΙΔΑ, (αστική μη κερδοσκοπική εταιρία σε συνεργασία με ΟΚΑΝΑ).

Απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων του γυμνασίου και μπορεί να υλοποιηθεί από τα επιστημονικά στελέχη της ΠΥΞΙΔΑΣ ή από εκπαιδευτικούς που έχουν παρακολουθήσει το σχετικό βιωματικό σεμινάριο.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής υγείας των εφήβων μέσα από κατάλληλα διαμορφωμένες δραστηριότητες. Το σχετικό υλικό προτείνεται να εφαρμοστεί σε 12 διδακτικές ώρες. Καθώς αγγίζει διαφορετικά θέματα της εφηβείας στο σύνολό του καλύπτει πολλές πλευρές της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των εφήβων.  

Το υλικό βασίζεται στις ανάγκες των εφήβων και την αλληλεπίδρασή τους με τους σημαντικούς άλλους στο σχολικό πλαίσιο. Στις συναντήσεις διαπραγματεύονται θέματα όπως, η ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, η διαχείριση συναισθημάτων, η επικοινωνία, η κριτική σκέψη, η σχέση με το άλλο φύλο, η λήψη αποφάσεων. Μέσα από τη βιωματική μάθηση γίνεται προσπάθεια διαχείρισης της ομάδας αλλά και ευαισθητοποίησης των μελών της ομάδας σε θέματα εφηβείας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο όλων των θεματικών ενοτήτων του άξονα «Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων».

 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΥΞΙΔΑ, Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας,

Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ

www.pyxida.org.gr

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μαρία Κυριακίδου, αναπληρώτρια επιστημονικά υπεύθυνη

ΠΥΞΙΔΑ, Γ. Τσαρούχη 3, 56626 Θεσσαλονίκη

τηλ.: 2310202015, fax:2310204453

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗhand writing

Εκπαιδευτικό Υλικό
 

 

 

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Social Media

Top