Tree thematiki evdomada

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2018 - 2019
"Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαώματα"

 

Preventing addiction

Θεματικός Άξονας : Πρόληψη Εθισμού Εξαρτήσεων

Θεματική Ενότητα : Εθισμός και εφηβική ηλικία

 
 

«Δράση για την πρόληψη των εξαρτητικών συμπεριφορών -"ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ"»

Το πρόγραμμα έχει υποβληθεί από το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της  Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας- "ΑΝΕΛΙΞΗ"

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων του γυμνασίου και μπορεί να υλοποιηθεί από στελέχη του Κέντρου Πρόληψης ΑΝΕΛΙΞΗ, καθώς και από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, εφόσον έχουν λάβει επιμόρφωση στην υλοποίηση του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ.

Πρόκειται για 3 βιωματικά εργαστήρια διάρκειας δύο διδακτικών ωρών το καθένα, με αντικείμενο την κατανόηση της έννοιας της εξάρτησης, των αιτίων της χρήσης ουσιών και την αντίσταση στην πίεση των συνομήλικων.

Γενικός στόχος της προληπτικής παρέμβασης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών/τριών αναφορικά με το φαινόμενο της εξάρτησης και τις εκφάνσεις που μπορεί να πάρει στην καθημερινή ζωή τους, καθώς και η εξοικείωσή τους με εναλλακτικές μορφές αντιμετώπισης προκλήσεων.

Το πρόγραμμα βασίζεται στο εκπαιδευτικό υλικό αγωγής υγείας "Στηρίζομαι στα Πόδια μου", που διαμορφώθηκε από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (το οποίο είναι διαθέσιμο στις σχολικές μονάδες και στην ιστοσελίδα του ΕΠΙΨΥ: www. epsipi.gr).

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας – ΑΝΕΛΙΞΗ

Αποστολοπούλου 2 ΤΡΙΠΟΛΗ

τηλ. 2710235243

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Βουδούρη Μαρία

τηλ. 2710235243

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗhand writing


ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ 1

ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ 2

 

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Social Media

Top