Tree thematiki evdomada

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2018 - 2019
"Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαιώματα"

 

Gender Identities 4

Θεματικός Άξονας : Έμφυλες Ταυτότητες

Θεματική Ενότητα : Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα

 
 

«Οδηγός Εισαγωγής Αρχών Ισότητας των Φύλων στην Εκπαίδευση»

Ο Οδηγός Εισαγωγής Αρχών Ισότητας των Φύλων στην Εκπαίδευση έχει σχεδιαστεί από το Κέντρο Έρευνας σε Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) με σκοπό την οργάνωση μιας θεματολογίας για την ισότητα.

Ο Οδηγός αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος εξετάζονται  διαστάσεις της ισότητας των φύλων, θεωρητικές προσεγγίσεις και εναλλακτικές οπτικές. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει κριτική επισκόπηση της νομοθεσίας, θεωρητικά κείμενα και ενδεικτικά διδακτικά μοντέλα. Το τρίτο μέρος περιλαμβάνει γλωσσικούς όρους και βιβλιογραφικές αναφορές. Ειδικότερα, το θεωρητικό μέρος εστιάζει στην εξέταση τύπων ανισότητας όπως δομούνται στο μακροεπίπεδο της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής και στο μικροεπίπεδο των κοινωνικών σχέσεων. Υπό αυτό το πρίσμα, εξετάζεται η ένταξη της οπτικής του φύλου στην εκπαίδευση.

Ο οδηγός συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη προτείνοντας μοντέλα διδασκαλίας στο πλαίσιο μιας διαθεματικής/διεπιστημονικής προσέγγισης της ισότητας και παρατίθεται ενδεικτική εθνική και διεθνής σχετική νομοθεσία. Τέλος, στο γλωσσάρι περιέχονται όροι που σχηματοποιούν τη «γλώσσα της ισότητας». Στον Οδηγό παρατίθεται ενδεικτική βιβλιογραφία και προτείνονται χρήσιμες ιστοσελίδες σχετικά με την ισότητα.


 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗhand writing

Οδηγός Αρχών Ισότητας 

 

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Social Media

Top