Tree thematiki evdomada

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2018 - 2019
"Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαώματα"

 

Nutrition and quality of life

Θεματικός Άξονας : Διατροφή και Ποιότητα Ζωής

Θεματική Ενότητα : Το οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής

 
 

«Μειώνω τα σκουπίδια ως μαθητής ... μειώνω τα σκουπίδια ως ενήλικος» από το e-book: «Τα καλά απόβλητα είναι αυτά που δεν παράχθηκαν ποτέ!»

Το προτεινόμενο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας. Απευθύνεται σε μαθητές Γ’ τάξης γυμνασίου και μπορεί να υλοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων.

Στόχοι του εκπαιδευτικού υλικού είναι οι μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις για το περιβάλλον και τα προβλήματά του, να μάθουν να το σέβονται και να το προστατεύουν, να συνειδητοποιήσουν ότι ξεκινώντας από τον μικρόκοσμό τους μπορούν να λύσουν σοβαρά προβλήματα με τη συνεργασία και τον εθελοντισμό.

Κάθε προτεινόμενη δραστηριότητα διαθέτει ανεξάρτητα φύλλα εργασίας με στόχο να μπορεί να αξιοποιηθεί αυτόνομα και άμεσα από τον ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό και παρουσιάζεται όπως διαμορφώθηκε και χρησιμοποιήθηκε στην εκπαιδευτική πράξη.

Για τον λόγο αυτό οι προτεινόμενες δραστηριότητες είναι δομημένες αλλά δεν χαρακτηρίζονται από ομοιομορφία ως προς τη δομή τους. Επιπλέον, στο τέλος των δραστηριοτήτων παρατίθεται η σχετική βιβλιογραφία (έντυπη ή ηλεκτρονική).



ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Θ. Ιωάννου

τηλ.: 2131617348

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗhand writing

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Social Media

Top