Tree thematiki evdomada

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2018 - 2019
"Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαώματα"

 

Nutrition and quality of life

Θεματικός Άξονας : Διατροφή και Ποιότητα Ζωής

Θεματική Ενότητα : Το οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής

 
 

«Γνωριζόμαστε με τη βοήθεια των αποβλήτων και γνωρίζουμε τα απόβλητα μέσα από φωτογραφίες» από το e-book: «Τα καλά απόβλητα είναι
αυτά που δεν παράχθηκαν ποτέ!
»

Οι δραστηριότητες του προτεινόμενου προγράμματος έχουν σχεδιαστεί από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Γεωγραφίας) και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας.

Απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων του γυμνασίου. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 3 διδακτικές ώρες και μπορεί να υλοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων.

Προτείνονται παιχνίδια γνωριμίας τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση των μαθητών, δημιουργώντας κλίμα ασφάλειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Στη δραστηριότητα αυτή κάθε μαθητής χρησιμοποιεί ένα φύλλο εργασίας. Κινούμενοι στο χώρο οι μαθητές ανταλλάσουν μεταξύ τους ερωτήσεις, οι απαντήσεις των οποίων εκφράζουν τις απόψεις των ερωτώμενων για ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με προσωπικές αντιλήψεις και συμπεριφορές για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Όταν κάθε μαθητής βρει «κάποιον που…» γράφει το όνομά του στην αντίστοιχη θέση της δεξιάς στήλης του πίνακα και συνεχίζει με τον επόμενο. Τελικός στόχος του παιχνιδιού είναι ο καθένας να συναντήσει όσο το δυνατό περισσότερους μαθητές με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, μέσα στα όρια του δεδομένου χρόνου, με σκοπό να σημειώσει ένα όνομα για κάθε ερώτηση.



ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Θ. Ιωάννου

τηλ.: 2131617348

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗhand writing

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Social Media

Top