Tree thematiki evdomada

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2018 - 2019
"Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαώματα"

 

Nutrition and quality of life

Θεματικός Άξονας : Διατροφή και Ποιότητα Ζωής

Θεματική Ενότητα : Οικονομική κρίση & διατροφή

 
 

«Εργαλείο για Σχολεία HEPS»

Το «Εργαλείο για Σχολεία HEPS» έχει υποβληθεί από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού. Πρόκειται για έναν οδηγό που θα βοηθήσει τα σχολεία να εφαρμόσουν ένα σχολικό πρόγραμμα για την προαγωγή της υγιεινής διατροφής και φυσικής άσκησης. Είναι ένα από τα εργαλεία του ευρωπαϊκού προγράμματος HEPS (Healthy Eating and Physical Activity in Schools), το οποίο συνδέεται με το δίκτυο SHE (Schools for Health in Europe), με συντονιστικό φορέα στην Ελλάδα το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.

Το Εργαλείο για Σχολεία του HEPS εισάγει την έννοια της ολιστικής μεθοδολογίας της προαγωγής της υγείας και της πολιτικής του σχολείου για την υγιεινή διατροφή και φυσική άσκηση. Παρέχει προτάσεις και κατευθυντήριες οδηγίες, ώστε κάθε ενδιαφερόμενο σχολείο να αναπτύξει και να εφαρμόσει ένα σχέδιο δράσης για την υγιεινή διατροφή και φυσική άσκηση, που θα είναι μέρος της ευρύτερης δράσης του σχολείου και που θα συνάδει με τις τοπικές και εθνικές πολιτικές και προτεραιότητες. Δεν είναι πρόγραμμα συγκεκριμένων δραστηριοτήτων για την τάξη, αλλά υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς στη μεθοδολογία αγωγής υγείας και στο πώς μπορούν να δημιουργήσουν ένα σχολείο που να προάγει την υγιεινή διατροφή και φυσική άσκηση ως μέρος της καθημερινότητας του σχολείου. Εξηγεί βασικές έννοιες της υγείας, της υγιεινής διατροφής, της ολιστικής μεθοδολογίας των σχολείων προαγωγής της υγείας.

Απευθύνεται σε διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικούς και όσους ασχολούνται επαγγελματικά με την προαγωγή της υγείας στα σχολεία.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού

Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» 115 27 ΑΘΗΝΑ

τηλ.: 213-20.37.305–72.33.872

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ιωάννα Αντωνιάδου- Κουμάτου

τηλ. 210 7233872 -210 7701557

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗhand writing

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Social Media

Top