Tree thematiki evdomada

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2018 - 2019
"Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαώματα"

 

Nutrition and quality of life

Θεματικός Άξονας : Διατροφή και Ποιότητα Ζωής

Θεματική Ενότητα : Καταναλωτισμός & Διαφήμιση

 
 

«Κατανάλωση και διαφήμιση» από το e-book: «Τα καλά απόβλητα είναι αυτά που δεν παράχθηκαν ποτέ!»

Οι δραστηριότητες του προτεινόμενου προγράμματος έχουν σχεδιαστεί από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Γεωγραφίας) και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας.

Απευθύνονται σε μαθητές Γ’ τάξης του γυμνασίου. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 3 διδακτικές ώρες και μπορεί να υλοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων.

Οι δραστηριότητες στοχεύουν στην κριτική προσέγγιση του ρόλου της διαφήμισης προκειμένου να αποκαλυφθεί η συμβολή της μέσω της κατανάλωσης στην αύξηση της παραγωγής αποβλήτων. Οι μαθητές θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η μείωση της κατανάλωσης συνεπάγεται την πρόληψη παραγωγής αποβλήτων και συνεπώς τη μείωσή τους. Με άλλα λόγια κρίνεται αναγκαία η αντίσταση στις πρακτικές της διαφήμισης και ο επαναπροσδιορισμός των αναγκών μας.

Κάθε προτεινόμενη δραστηριότητα διαθέτει ανεξάρτητα φύλλα εργασίας με στόχο να μπορεί να αξιοποιηθεί αυτόνομα και άμεσα από τον ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό και παρουσιάζεται όπως διαμορφώθηκε και χρησιμοποιήθηκε στην εκπαιδευτική πράξη. Για τον λόγο αυτό οι προτεινόμενες δραστηριότητες είναι δομημένες αλλά δε χαρακτηρίζονται από ομοιομορφία ως προς τη δομή τους. Επιπλέον, στο τέλος των δραστηριοτήτων παρατίθεται η σχετική βιβλιογραφία (έντυπη ή ηλεκτρονική).


ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Θ. Ιωάννου

τηλ.: 2131617348

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗhand writing

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Social Media

Top