ΗΜΕΡΙΔΑ: Πειραματική εφαρμογή της Θεατρικής Αγωγής στο Γυμνάσιο

Aula ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΙΡ ΕΦΑΡΜΟΓ ΑΦΙΣΑ ΤΕΛΙΚΗ

Φιλοσοφικής Σχολής

2 3 Μ α ΐ ο υ 2 0 1 9

1 0 : 0 0 - 1 3 : 0 0

 

Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Προπτυχιακό και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών μαζί με την επιστημονική μονάδα "Τέχνες" του
Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτική και θα διεξαχθεί  στην αιθ. Aula της Φιλοσοφικής Σχολής, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, από τις 10:00-13:00

Στην ημερίδα αυτή, θα παρουσιαστούν οι εργασίες των μαθητών/τριών  που πήραν μέρος στο πρόγραμμα και θα γίνει συζήτηση για την πορεία και τα αποτελέσματα του προγράμματος.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου για 2 διδακτικές ώρες την εβδομάδα και προσφέρθηκε σε όσους μαθητές/-τριες ενδιαφέρονταν σε 6 Γυμνάσια της Αττικής: 51ο Αθηνών, 3ο Γλυφάδας, 2ο Αιγάλεω, 2ο Κερατσινίου, 10ο Περιστερίου και το Γυμνάσιο του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΣΠΑ).

Υπεύθυνοι των σχολικών ομάδων ήταν ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί του κάθε σχολείου και της υλοποίησης του προγράμματος θεατρολόγοι μεταπτυχιακοί φοιτητές-τριες σε συνεργασία με τελειόφοιτους φοιτητές-τριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών. Συνολικά συμμετείχαν 93 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων και το πρόγραμμα λειτούργησε σε κάθε σχολείο για 21 διδακτικές ώρες με στόχο να καταλήξει σε μία δεκάλεπτη παρουσίαση στην τελική ημερίδα-συνάντηση των σχολείων του προγράμματος.

  ΗΜΕΡΙΔΑ 23ΜΑΙΟΥ2019 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ page 0002ΗΜΕΡΙΔΑ 23ΜΑΙΟΥ2019 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ page 0001

map 1a

 

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
με τους παρακάτω τρόπους:

ΙΕΠ - Twitter

twitter

Μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας στην ομάδα υλοποίησης του site μέσω του email: website[at]iep.edu.gr

Top