Δελτίο Τύπου - Επιμόρφωση σε πρακτικές υποστήριξης των μαθητών και των μαθητριών στο πλαίσιο της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας (Δ.Δ.) MIS 5032906

 

Δελτίο Τύπου

Η Γ΄ Φάση της «Επιμόρφωσης σε πρακτικές υποστήριξης των μαθητών και των μαθητριών στο πλαίσιο της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας (Δ.Δ.)», ΟΠΣ (MIS) 5032906 εκκινεί για τους πρώτους 15.000 εκπαιδευτικούς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και οριστικοποίησαν αίτηση εγγραφής στο Μητρώο του ΙΕΠ κατόπιν σχετικής Πρόσκλησης του ΙΕΠ.

Οι επιμορφούμενοι/-νες εντάσσονται σε ομάδα σύγχρονης εξ αποστάσεως επιμόρφωσης της περιφερειακής τους ενότητας και λαμβάνουν ειδοποίηση από το ΙΕΠ μέσω τηλεφώνου (viber/sms) καθώς και εξατομικευμένο μήνυμα από τον επιμορφωτή/την επιμορφώτρια τους προκειμένου να εισέλθουν στο e-μάθημα στο ΟΠΣ του ΙΕΠ (με κωδικούς taxis net) και να εντοπίσουν τους συνδέσμους σύγχρονης επιμόρφωσης.

Η επιμόρφωση θα έχει διάρκεια πέντε (5) σύγχρονων εξ αποστάσεως συναντήσεων σε σύνολο 14 ωρών (4 τρίωρες και μια δίωρη) και μιας αρχικής δοκιμαστικής.

Για τη χορήγηση βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης προϋπόθεση είναι η συμμετοχή στις σύγχρονες συνεδρίες με δικαίωμα δύο ωρών απουσίας.

Βεβαιώσεις θα χορηγηθούν μετά το πέρας του επιμορφωτικού προγράμματος (όλων των περιόδων) και αφού γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ

Η Πράξη έχει ως αντικείμενο την επιμόρφωση έως και 25.000 εκπαιδευτικών σε πρακτικές παιδαγωγικής και διδακτικής υποστήριξης των μαθητών/μαθητριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία, ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως πρόσφυγες/μετανάστες, Ρομά σε όλους τους τύπους και τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

 

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Social Media

Top