ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αθηνά Νέλλα, Σύμβουλος Α΄ Οικονομίας στο ΙΕΠ

 

nella athinaΣπουδές

Η Δρ Αθηνά Νέλλα είναι πτυχιούχος των τμημάτων Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (πρ. Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2003) και Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (2015), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης με τίτλο «Διοίκηση Υπηρεσιών» (2006), Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το 2012, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, ολοκλήρωσε το διδακτορικό της με θέμα τις επιδράσεις της εμπειρίας ειδικών μορφών τουρισμού στο επίπεδο της επωνυμίας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων). Είναι κάτοχος Πιστοποιητικών Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) και Επιμόρφωσης στη Συμβουλευτική και Επαγγελματικό Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) και μιλά αγγλικά και ιταλικά.

Επαγγελματική Εμπειρία

Μεταξύ άλλων, έχει απασχοληθεί στην Procter & Gamble, ως Υπεύθυνη Έρευνας Αγοράς & Μελέτης Καταναλωτών και σε τμήματα μάρκετινγκ οργανισμών παροχής χρηματοπιστωτικών και ταχυδρομικών υπηρεσιών. Από το 2007 εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας, έχοντας διδάξει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και αποκτώντας διοικητική εμπειρία σε θέματα οικονομικών της εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου. Στο ΙΕΠ υπηρετεί από το 2014, ως επιστημονικό προσωπικό (Σύμβουλος Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας) ενώ από το 2016 υπηρετεί παράλληλα ως Συντονίστρια της Επιστημονικής Μονάδας Τεχνικής & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Το 2018 ορίστηκε από το Δ.Σ. του ΙΕΠ ως Προϊσταμένη του Γραφείου Διερεύνησης και Αποτίμησης Εκπαιδευτικού Έργου.

Επιστημονικό / Ερευνητικό Ενδιαφέρον

Διαθέτει αυτοδύναμη διδακτική εμπειρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο: «Συμπεριφορά Καταναλωτή» (ΜΒΑ Πανεπιστημίου Πατρών), «Βιομηχανικό Μάρκετινγκ» και «Οργάνωση και Διοίκηση Πωλήσεων» (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων Πανεπιστημίου Πατρών), «Μάρκετινγκ», «Συμπεριφορά Καταναλωτή» και «Θεωρία Οργανώσεων» (Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου), «Μάρκετινγκ και Οικονομική Αποτίμηση του Σχεδίου» (Μεταπτυχιακό «Ολοκληρωμένη Σχεδίαση Καινοτόμων Προϊόντων» του Πανεπιστημίου Αιγαίου), Μάρκετινγκ και Επικοινωνία Εκπαιδευτικών Μονάδων (Μεταπτυχιακό Διοίκησης και Οργάνωσης Εκπαιδευτικών Μονάδων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης), Τουριστικό Μάρκετινγκ (ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) και Οινοτουριστικό Μάνατζμεντ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Επίσης, είναι Καθηγήτρια-Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Θεματική Ενότητα «Τουριστικό Μάρκετινγκ Φορέων, Οργανώσεων και Επιχειρήσεων» του Μεταπτυχιακού «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων»).

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει διδάξει μαθήματα, όπως Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών, Αρχές Οικονομίας, Κοινωνιολογία, Αρχές Λογιστικής, Δίκαιο, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή. Έχει αναλάβει ή συμμετάσχει ως μέλος ομάδων έργου στην εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών και εκπαιδευτικού υλικού για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο και το Μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας.

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από θέματα μαθησιακών αποτελεσμάτων, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, οικονομικών και διοίκησης της εκπαίδευσης, ηγεσίας και εσωτερικού μάρκετινγκ, συμβουλευτικής και εκπαίδευσης, μάρκετινγκ υπηρεσιών, τουρισμού, καταναλωτικής συμπεριφοράς και κοινωνιολογίας. Το έργο της (δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, επιμέρους κεφάλαια σε βιβλία, ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια) έχει λάβει πλήθος ετερο-αναφορών ενώ είναι ad hoc κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Άλλες Δράσεις/ Ενδιαφέροντα

Διετέλεσε Επιστημονικά Υπεύθυνη και μέλος Επιστημονικών Ομάδων Έργου σε Πράξεις ΕΣΠΑ 2007-2013 και 2014-2020 και μέλος Επιτροπών και Ομάδων Έργου του ΙΕΠ και του ΥΠΠΕΘ (Εμπειρογνωμόνων για τη Μελέτη των Οικονομικών της Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, Ένταξης Πτυχιούχων σε Κλάδους Εκπαιδευτικών, Εξορθολογισμού Ύλης, Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Εκπόνησης Προγραμμάτων Σπουδών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Επιλογής Επιστημονικού Προσωπικού και Εμπειρογνωμόνων για εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών).

ΟνοματεπώνυμοΕιδικότηταΙδιότηταΤηλέφωνοEmail
Νέλλα Αθηνά
(Προϊσταμένη)CV icon
ΠΕ80
(Οικονομίας)
|
ΠΕ78
(Κοινωνικών Επιστημών)
Σύμβουλος Α' Ι.Ε.Π.2131335207anella[at]iep.edu.gr
Βεντούρης Ιωάννης CV icon
ΠΕ06
(Αγγλικής)
Σύμβουλος Β' Ι.Ε.Π.2131335106iventouris[at]iep.edu.gr
Γιοβάνογλου Σοφία CV icon
ΠΕ78
(Κοινωνικών Επιστημών)
Σύμβουλος Α' Ι.Ε.Π.2131335409sgiovanoglou[at]iep.edu.gr
Γκορτσίλα Ευγενία CV icon
ΠΕ11
(Φυσικής Αγωγής)
Σύμβουλος Β' Ι.Ε.Π.2131335307egortsila[at]iep.edu.gr
Μαυρικάκης Ευάγγελος CV icon
ΠΕ80
(Οικονομίας)
Αποσπασμένος εκπαιδευτικός2131335361emavrikakis[at]iep.edu.gr
Παπαδοπούλου Ελένη CV icon
ΠΕ02
(Φιλόλογοι)
Σύμβουλος Β' Ι.Ε.Π.2131335567epapadopoulou[at]iep.edu.gr
Παπαδοπούλου Σταυρούλα CV icon
ΠΕ88.01
(Γεωπόνοι)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335353spapadopoulou[at]iep.edu.gr
Παπαστράτου Πηνελόπη CV icon
ΠΕ05
(Γαλλικής)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335170pinelopipap[at]iep.edu.gr
Τριανταφυλλίδου Μαρία CV icon
ΠΕ05
(Γαλλικής)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335121mtriantafillidou[at]iep.edu.gr
Τσιαούση Δήμητρα CV icon
ΠΕ02
(Φιλόλογοι)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335166dtsiaousi[at]iep.edu.gr

map 1a

 

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
με τους παρακάτω τρόπους:

ΙΕΠ - Twitter

twitter

Μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας στην ομάδα υλοποίησης του site μέσω του email: website[at]iep.edu.gr

Top